Veilig op reis

Als u op reis gaat dan gaat u natuurlijk voor een heerlijke en onbezorgde vakantie. Het is leuk om u alvast te oriënteren op de toeristische informatie, maar ook om u goed en praktisch voor te bereiden op de vakantie. Waar moet u aan denken voordat u op reis gaat? En wat is goed om te weten als u in het buitenland bent en je iets overkomt? Want een ongeluk zit altijd in een klein hoekje, en wat doet u dan als u op reis bent? Om dit makkelijk te maken heeft het Fonds Slachtofferhulp samen met de specialisten van de ANWB allerlei tips, informatie, buitenlandse alarmnummers,  nummers die u kunt bellen als er iets gestolen is en de telefoonnummers van Nederlandse ambassades voor u gebundeld op deze pagina.

Voordat u op reis gaat

Als u een vakantie geboekt heeft, kan de voorpret beginnen. U kunt zich gericht gaan voorbereiden op het land waar u heen gaat, zodat de reis en uw vakantie naar wens verloopt. Hier vindt u meerdere tips.

Als u op reis bent

Bent u op reis uw bankpas of creditcard kwijtgeraakt? Blokkeer deze dan direct en doe vervolgens aangifte bij de politie. Bent u uw identiteitsbewijs kwijt? Doe dan aangifte bij de politie en neem contact op met de Nederlandse ambassade voor een vervangend reisdocument. U vindt hieronder handige tips, informatie en telefoonnummers voor als u op reis bent.

Wat te doen bij calamiteiten op reis?

We hopen het natuurlijk niet, maar er kan altijd iets vervelends of ongewenst gebeuren als u op reis bent. Bekijk de tips en de informatie om zo goed mogelijk met deze tegenslagen om te kunnen gaan.

Handig om te weten op reis

Ten slotte hebben we nog enkele praktische tips die kunnen helpen tijdens de reis. Waar heeft u bijvoorbeeld recht op als uw vlucht flinke vertraging heeft, wat moet u doen als uw bagage kwijt is? Of waar moet u op letten bij het huren van een auto? Altijd handig om te weten of bij de hand te hebben.

Heeft u de ReisWijzer al?

Als u op vakantie bent, is het natuurlijk ook handig om deze tips, informatie en telefoonnummers bij de hand te hebben. Daarom hebben wij, samen met de specialisten van de ANWB, de ReisWijzer ontwikkeld, voor een veilige vakantie. In de ReisWijzer staan onder andere de buitenlandse alarmnummers, nummers die u kunt bellen als er iets gestolen is en de telefoonnummers van Nederlandse ambassades. De ReisWijzer is gemaakt op zakformaat, zodat u hem altijd en gemakkelijk bij je kunt dragen en overal kunt raadplegen. Wij hopen natuurlijk dat u deze niet nodig zult hebben, maar mocht u toch iets overkomen, dan is het goed om deze ReisWijzer bij je te hebben.

Ook een ReisWijzer bij je hebben op vakantie? Bestel de ReisWijzer vandaag nog!   

ReisWijzer

Wij wensen u een prettige en onbezorgde vakantie!