Nieuws

SiB vanaf nu Perspectief Herstelbemiddeling

11 april 2017

Bron: Perspectief Herstelbemiddeling

Lees meer over: SiB | herstelbemiddeling | Slachtoffer in Beeld | perspectief | perspectief herstelbemiddeling

Slachtoffer in Beeld, de organisatie voor slachtoffer-daderbemiddeling in Nederland en mediation, is van naam veranderd. Vanaf vandaag heet de organisatie Perspectief Herstelbemiddeling. Dezelfde werkzaamheden blijven, alle communicatiemiddelen veranderen. Jongeren kunnen dus nog steeds online aangemeld worden, maar via de vernieuwde website www.perspectiefherstelbemiddeling.nl. Ook is een vernieuwde folder met uitleg beschikbaar, zowel digitaal als in print.

Waarom een nieuwe naam?
Vijfentwintig jaar geleden begon Slachtoffer in Beeld met trainingen en leerstraffen voor jonge daders om het slachtofferbesef en inzicht te vergroten. In de afgelopen 10 jaar ontwikkelde de organisatie   herstelbemiddeling en werden duizenden bemiddelingen begeleid. Herstelbemiddeling is er voor alle betrokkenen. Belangrijk voor het succes ervan, is dat elke deelnemer voelt dat zijn of haar bijdrage ertoe doet. Nu heeft de organisatie een naam die past bij hun werk: Perspectief Herstelbemiddeling.

Waarom deze naam?
Perspectief staat voor meerdere kanten: dat er na een ingrijpende gebeurtenis zoals een delict, ongeval of incident verschillende ervaringen en oogpunten zijn. Door deze te delen, is er kans op herstel. Door erkenning te bieden en te krijgen, kan een ieder weer verder. Zo biedt herstelbemiddeling perspectief voor de toekomst.

Wat is er veranderd?
De url van de website is veranderd in www.perspectiefherstelbemiddeling.nl. Naast informatie voor direct betrokkenen zoals slachtoffers en daders bevat deze website ook informatie voor professionals die kunnen verwijzen naar herstelbemiddeling. Via de site kan, net als voorheen, worden aangemeld voor een bemiddeling.

Ook de emailadressen zijn gewijzigd en krijgen de extensie @perspectiefherstelbemiddeling.nl. Het logo en de huisstijl zijn aangepast en alle folders en posters vernieuwd. Een groot aantal organisaties die regelmatig aanmeldt voor herstelbemiddeling krijgt na 11 april een pakket met materiaal ontvangen. Heb je geen folders ontvangen of is het niet toereikend? Deze kunnen altijd aangevraagd worden via commmunicatie@perspectiefherstelbemiddeling.nl. Ook kun je via hun communicatie-afdeling een voorlichting aanvragen over herstelbemiddeling, met uitleg over de werkwijze en alle ruimte om vragen te stellen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Perspectief Herstelbemiddeling? Volg hen op twitter en/of facebook of schrijf je in voor haar nieuwsbrief die vier keer per jaar verschijnt.

Bekijk ook hier de video over de naamsverandering van Perspektief Herstelbevordering.

Geef een reactie